Zipscreens vs utvendige persienner: Hvilken bør du velge?

Når det gjelder å skape et behagelig innemiljø og beskytte mot sollys, er det viktig å velge riktig solskjerming. Utvendig solskjerming i form av zipscreens eller utvendige persienner er to populære alternativer som kan bidra til å kontrollere lysinntrengningen og forbedre energieffektiviteten. Men hva er egentlig forskjellen mellom disse to alternativene, og hvorfor kan zipscreens være det beste valget?

Dette er forskjellen mellom zipscreen og utvendige persienner

Utvendige persienner:
Utvendige persienner består vanligvis av horisontale lameller laget av aluminium. De monteres utenpå vinduet og kan justeres for å kontrollere lysinntrengningen og sikre privatlivet. Persienner er tilgjengelige i ulike størrelser og farger, slik at de kan tilpasses hjemmets stil. 

Zipscreens:
Zipscreens, derimot, er laget av et solid, værbestandig stoff som er stramt strukket over et aluminiumsrammeverk. Disse screensene glir langs sporene på sidene av vinduet og er utstyrt med en glidelås (derav navnet «zipscreens») som sikrer at stoffet forblir stramt og på plass. Zipscreens kan også tilpasses i ulike farger for å passe til hjemmets utseende.

5 grunner til å velge zipscreens fremfor persienner

1. God beskyttelse mot sol og varme
Utvendige zipscreens gir effektiv beskyttelse mot solstråler og varme. Det stramme stoffet og glidelåssystemet forhindrer lys fra å trenge gjennom sidene, toppen og bunnen av skjermen, og skaper en god tetning rundt vinduet. Dette stopper og reduserer varmeoverføring, og gjør det enklere å opprettholde et kjøligere og mer behagelig innemiljø. Den unike duken til zipscreen stopper omtrent 90% av UV-strålene som varmer opp boligen din, slik at du får en behagelig innetemperatur.

2. Fantastisk energieffektivitet
Zipscreens kan bidra til å redusere energiforbruket i hjemmet ditt. Ved å blokkere solstrålene fra å nå vinduene, reduseres behovet for bruk av klimaanlegg eller vifter for å opprettholde ønsket temperatur. Dette kan resultere i betydelige energibesparelser over tid. På kalde dager kan zipscreen redusere behovet for oppvarming. Persienner blokkerer store deler av UV-strålene og dermed stopper den sola fra å varme opp boligen.  

3. Bevar utsikten med zipscreens
Med den unike duken til zipscreen bevarer du fortsatt utsikten, samtidig som du reduserer innsynet. Vi har stort utvalg av screenduker slik at du får duk med ønsket åpenhet eller en mørkleggingsduk. Med utvendige persienner vil du ikke kunne nyte utsikten når de er kjørt ned, men de blokkerer effektivt for innsyn. 

4. Bedre beskyttelse mot vær og vind
Zipscreens er konstruert for å være værbestandige og holdbare. De tåler sterk vind, regn og annet vær, og beskytter vinduene mot skader. Persienner, derimot, kan være mer sårbare for værforhold, spesielt når det gjelder sterk vind. De vil blafre i vinden og dermed vil de skape mer støy enn zipscreens. 

5. Bedre integrering med vinduets utseende:
Zipscreens er diskrete og kan enkelt integreres med vinduets utseende. Med ulike farger og muligheten til å tilpasse størrelsen på skjermen, kan du finne en zipscreen som passer perfekt til hjemmets stil uten å bryte med estetikken.

Slik ser en zipscreen med 5% åpenhet fra utsiden i dagslys. Duken er 160030.
Slik ser en zipscreen med 5% åpenhet fra innsiden. Duken er 160030.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.