Spørsmål og svar

Vi gir deg svar på de vanligste spørsmålene angående solskjerming, gardiner, bestilling, levering og montering.

Hvordan tar jeg mål før jeg bestiller?
Her kan du lese og se video om hvordan du enkelt tar mål selv. 

Kan dere hjelpe til med oppmåling?
Vi kan hjelpe deg med oppmåling via digital befaring. Da hjelper vi deg å ta mål via en videosamtale. Ved bruk av digital befaring får du også oppmålingsgaranti som gir deg trygghet på at målene blir korrekt. Blir målene feil, får du nye produkter kostnadsfritt. 

Er det lang leveringstid?
Vi har en av markedets raskeste levering med 1-4 uker på våre produkter. Vi estimerer 1-3 uker på alle innvendige produkter og 24 uker på alle utvendige produkter. Leveringstiden avhenger av hvor du bor i vårt langstrakte land. 

Har dere gratis frakt på solskjerming?
Vi har alltid gratis frakt på våre gardiner- og solskjermingsprodukter. Bestill hos oss; få rask levering og gratis frakt. 

Hvordan betalingsmåter tilbyr Myscreens.no?
Vi har markedets enkleste, tryggeste og beste betalingsmåter. Hos oss betaler du enkelt med Klarna, Vipps, kort, Svea, faktura eller avbetaling. 

Har dere prisløfte?
Ja. Med Myscreens sitt prisløfte er du alltid sikret den beste prisen på måltilpasset produkter; plissegardiner, rullegardiner, persienner, lamellgardiner og zipscreens. Vi matcher prisen og gir deg + 10% ekstra rabatt på differansen, hvis du finner en identisk vare (samme type, størrelse og kvalitet) billigere hos en annen norsk bedrift eller leverandør som tilbyr måltilpasset solskjerming. Les mer om vårt prisløfte her. 

Leverer Myscreens til bedrifter?
Ja, vi leverer både gardiner og solskjerming til bedrifter. 

Kan jeg bestille gardiner/solskjerming nå og få det levert senere?
Ja. Vi kan avtale levering på et senere tidspunkt. Legg det inn som en kommentar i din bestilling.

Kan vi få tilsendt stoffprøver/tekstilprøver?
Ja. Du kan bestille stoffprøver her eller ta kontakt med kundeservice her. 

Leverer Myscreens til bedrifter?
Ja, vi leverer både gardiner og solskjerming til bedrifter. 

Kan jeg bestille og montere selv?
Helt klart! Vi har som mål å gjøre det enkelt for deg. Vi leverer en av markedets mest monteringsvennlige solskjermingsprodukter. Hos oss får du med en av markedets mest monteringsvennlige digitale monteringsanvisninger som viser deg hvordan du setter opp produktet ditt – steg for steg. 

Monterer dere for kunder på forespørsel?
Vi har egen montør i Tromsø som våre kunder kan benytte seg av. I andre byer og tettsteder hjelper vi gjerne med formidling av montering. Ta kontakt med oss for å finne en montør i ditt område. 

Monterer dere for kunder på forespørsel?
Vi har egen montør i Tromsø som våre kunder kan benytte seg av. I andre byer og tettsteder hjelper vi gjerne med formidling av montering. Ta kontakt med oss for å finne en montør i ditt område. 

Er det enkelt å montere solskjerming?
Ja. Det er enkelt å montere solskjerming selv. Vi har laget videoer som enkelt viser deg hvordan du monterer solskjermingsproduktene dine. Du får tilgang til appen etter din bestilling er behandlet. Våre videoer viser deg hvordan du monterer solskjermingen selv.

Trenger man elektriker for å montere utvendige screens?
Ja. En elektriker vil koble produktet på strøm og kan programmere ferdig utvendige screens. I Tromsø har vi en fordelsavtale med et elektrikerfirma som sikrer deg en god timespris. Ta kontakt med oss for å høre mer. 

Har dere en enkel monteringsanvisning?
Ja, det har vi. Vi har laget videoer som enkelt viser deg hvordan du monterer solskjermingsproduktene dine. Du får tilgang til appen etter din bestilling er behandlet. Appen er tilgjengelig for iOS og Android. Vi har også en digital versjon tilgjengelig for PC og nettbrett hvis du ønsker det.

Har dere visningsrom hvor jeg kan se produktene og få veiledning?
Vi har et helt nytt
visningsrom i Seminarbakken 11 i Tromsø. For deg som ikke bor i Tromsø kan du bestille digital befaring slik at du kan sitte hjemme i stua og se alle aktuelle produkter og snakke med en dyktig rådgiver hos oss. Bestill gratis befaring her.

Har jeg fortsatt garanti hvis jeg monterer selv?
Ja, så lenge du ikke gjør endringer/inngrep på produktet og følger monteringsanvisningen vil du  ha garanti på produktet. Om du har spørsmål om produktet/montering, ta kontakt med oss.  

Hva er garantitiden og hva dekkes av den?
Alle våre produkter leveres med 5 års garanti etter kjøpsloven. Den dekker alle produksjonsfeil. 

Hva er oppmålingsgaranti?
Oppmålingsgarantien gir deg en trygghet på at dine mål er korrekt. Om målene blir feil får du nye produkter helt kostnadsfritt. For å få oppmålingsgaranti må du bestille fysisk/digital befaring. På fysisk befaring tar vår selger/montør mål. På digital befaring tar vår profesjonelle selger deg enkelt gjennom oppmåling og sikrer at alt bli gjort rett.

Hvilken verdi har solskjerming?
I tillegg til å øke boligens verdi har solskjerming en rekke nytteverdier; Enten det er å gi boligen et interiørløft, hindre uønsket innsyn, skape en uteplass, holde et behagelig inneklima eller andre energiøkonomiske behov – vi har løsningen. 

Har dere visningsrom hvor jeg kan se produktene og få veiledning?
Vi har et helt nytt
visningsrom i Seminarbakken 11 i Tromsø. For deg som ikke bor i Tromsø kan du bestille digital befaring slik at du kan sitte hjemme i stua og se alle aktuelle produkter og snakke med en dyktig rådgiver hos oss. Bestill gratis befaring her.

Hvilken type solskjerming stopper varme best?

Vi anbefaler utvendig solskjerming som utvendige screens/zipscreen, for å stoppe varmen fra å komme inn i boligen. 

Har dere flere farger/tekstiler enn det som er i nettbutikken?
Ja. Fargene og tekstilene i nettbutikken er bestselgere. Ta kontakt med oss for å se hele vårt sortiment. 

Kan man overstyre vindsensoren til utvendig solskjerming?
Nei. Du kan ikke overstyre vindsensoren da denne regnes som en sikkerhetsfunksjon.

Kan man overstyre solsensoren?
Ja. Du kan overstyre solsensoren med fjernkontroll, bryter eller via appen.

Hva er hinderdeteksjon?
Hinderdeteksjon er en smart funksjon til utvendig solskjerming. Funksjonen gjør at motoren stopper hvis den merker motstand eller duken møter på hindringer på vei opp eller ned. Da stopper motoren og duken ruller tilbake til et trygt punkt for å unngå skade på produktet. 

Har dere solskjerming til små vindu?
Ja. Plisségardin kan bestilles fra 20 cm i bredden og 15 cm i høyden. Se plisségardin med grepbetjening her. Lamellgardiner, rullegardiner og persienner er også mulig å bestille til små vinduer. 

Har dere solskjerming til skråvinduer/gavlvinduer?
Ja. Vi har plisségardiner, lamellgardiner og persienner til skrå- og gavlvinduer. 

Hva er solskjerming, og hvorfor er det viktig?
Solskjerming refererer til enhver enhet eller system som brukes for å redusere sollys og varme i et rom eller en bygning. Dette kan inkludere persienner, zipscreen, gardiner, plissegardiner og flere andre løsninger. Solskjerming er viktig for å forhindre overdreven eksponering for sollys, redusere oppvarming av rommet og beskytte møbler og interiør mot solskader.

Er solskjerming tilgjengelig i ulike farger og mønstre for å matche innredningen min?
Ja, solskjerming kommer i et bredt spekter av farger, mønstre og teksturer slik at du kan tilpasse den til din innredning og personlige preferanser.

Hvordan velger jeg riktig solskjerming for mitt hjem?
For å velge riktig solskjerming må du vurdere behovene dine, som privatliv, lyskontroll, energieffektivitet og estetikk. Forskjellige typer solskjerming, som persienner, gardiner, eller zipscreen, har ulike egenskaper og fordeler. Det er også viktig å vurdere vindustypen og plasseringen av solskjermingen. Les mer her.

Hvorfor er energieffektiv solskjerming viktig?
Energieffektiv solskjerming hjelper med å redusere oppvarmingen av rommet når solen skinner sterkt. Dette kan bidra til å senke energiforbruket og redusere strømregningene. Ved å blokkere solvarme kan også klimaanlegg og oppvarmingssystemer jobbe mer effektivt.

Kan solskjerming installeres på alle typer vinduer?
De fleste solskjermingsalternativer kan tilpasses forskjellige vindustyper, inkludert standardvinduer, buede vinduer, skyvedører, skråvinduer og takvinduer. Det er viktig å måle og tilpasse solskjermingen riktig. Vi har et stort utvalg, ta kontakt med oss for en hyggelig samtale. 

Hva er forskjellen mellom utvendig og innvendig solskjerming?
Utvendig solskjerming er installert på utsiden av vinduer og beskytter mot sollys, UV-stråler og varme før de trenger inn i rommet, mens innvendig solskjerming er installert på innsiden og gir kontroll over lys og privatliv inne i rommet. 

Kan solskjerming hjelpe med å forhindre fargebleking på møbler og gulv?
Ja. Utvendig screens og innvendig solskjerming kan bidra til å redusere risikoen for fargebleking på møbler, tepper og gulv ved å blokkere skadelige UV-stråler.

Er det solskjerming som kan bidra til å redusere støy utenfra?
Ja, noen typer solskjerming, som tykke gardiner med akustikkegenskaper eller solskjerming kan bidra til å dempe støy utenfra og forbedre lydisolasjonen i rommet. 

Hva er de beste solskjermingsalternativene for et rom med mye sollys?
For rom med mye sollys kan solskjerming som plisségardiner, lamellgardiner, utvendige screens og gardiner bidra til å redusere varme og blending. Gjerne med tett tekstil eller med mørke farger. 

Er det solskjermingsløsninger som kan blokkere innsyn om natten, men slippe inn naturlig lys om dagen?
Ja, du kan vurdere løsninger som gir privatliv om natten, for eksempel mørkleggingsgardiner eller persienner, mens de kan åpnes om dagen for å slippe inn naturlig lys.

Hvordan fungerer motoriserte solskjermingsløsninger, og er de enkle å betjene?
Motoriserte solskjermingsløsninger betjenes vanligvis med fjernkontroll eller via en smarttelefonapp. De er enkle å bruke og kan tilpasses tidspunkter for å åpne eller lukke solskjermingen automatisk for å optimalisere lysforhold og energieffektivitet.

Hva er de mest bærekraftige solskjermingsalternativene for miljøbevisste forbrukere?
Bærekraftige solskjermingsalternativer inkluderer produkter laget av resirkulerte materialer, energieffektive alternativer som reduserer behovet for kjøling, og solskjerming som er produsert med miljøvennlige prosesser. Våre Zipscreen er en av de mest populære produktene med tanke på miljøet. Vi har også tekstiler som er resirkulert og har sertifiseringer. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Kan solskjerming brukes for å redusere innsyn i hjemmet mitt?
Ja, mange solskjermingsløsninger, som persienner, gardiner og plisségardiner, kan brukes til å gi privatliv ved å hindre innsyn fra utsiden, samtidig som de slipper inn naturlig lys.

Er solskjerming egnet for både moderne og tradisjonelle innredningsstiler?
Ja, solskjerming er tilgjengelig i et bredt utvalg av stiler og materialer som kan tilpasses både moderne og tradisjonelle innredningsstiler.

Hvordan kan solskjerming hjelpe med å forhindre overoppheting i rom med store vinduer?
Solskjerming med høy refleksjonsevne og varmereduserende egenskaper kan bidra til å forhindre overoppheting ved å blokkere solvarmen og redusere behovet for klimaanlegg/utluftning. 

Du får lystette tekstiler til plisségardiner. Se plisségardin med dobbel duk, og velg en mørkleggende tekstil. Om du ønsker å minimere/eliminere lysglippene på sidene legger du enkelt til sideskinner. 

Hvordan tar jeg mål før jeg bestiller gardiner?
Her
kan du lese og se video om hvordan du enkelt tar mål selv. 

Hvilken verdi har gardiner?
Gardiner på mål kan bidra til å øke verdien på leiligheten, og en rekke nytteverdier; Enten det er å gi boligen et interiørløft, hindre uønsket innsyn og skjerme for sollys. 

Har dere visningsrom hvor jeg kan se gardinene og få veiledning?
Vi har et helt nytt
visningsrom i Seminarbakken 11 i Tromsø. For deg som ikke bor i Tromsø kan du bestille digital befaring slik at du kan sitte hjemme i stua og se alle aktuelle produkter og snakke med en dyktig rådgiver hos oss. Bestill gratis befaring her.

Har dere flere farger/tekstiler enn det som er i nettbutikken?
Ja. Vi har tilgang på flere gardiner og farger som ikke ligger inne i nettbutikken. Ta kontakt med oss for å se hele vårt sortiment. 

Hva betyr GRS-sertifisert?
Global Recycled Standard (GRS) er den ledende globale standarden for resirkulert  innhold, både pre-consumer og post-consumer. Men i tillegg er det strenge krav til sosiale og miljømessige forhold, samt kjemikalier som brukes i produktet.

Hva betyr OEKO-TEX Standard 100-sertifisering?
STANDARD 100 av OEKO-TEX er en av verdens mest kjente merker for tekstiler som er testet for skadelige stoffer.

Er det enkelt å montere gardiner selv?
Ja. Det er enkelt å montere gardiner. Produktene lages på mål slik at du ikke trenger å kappe skinnen eller sy opp gardinene. Vi har laget videoer som enkelt viser deg hvordan du monterer gardinene dine. Du får tilgang til appen etter din bestilling er behandlet.

Er gardiner egnet for både moderne og tradisjonelle innredningsstiler?
Ja, gardiner er tilgjengelig i et bredt utvalg av stiler og materialer som kan tilpasses både moderne og tradisjonelle innredningsstiler. Med feste på vegg eller i tak kan du selv tilpasse hvor du ønsker å montere skinnen og lengden på gardinen. 

Hvorfor velge gardiner på mål?
Gardiner på mål gir deg et eksklusivt preg og de passer perfekt inn i ditt hjem. Hos oss kan du velge gardiner, tekstiler, farger, stenger og mer slik at du får akkurat det resultatet du ønsker. 

Hvilken fylde bør jeg velge på gardinene?
Gardiner med «wave» er en spesiell type gardinoppheng som gir et moderne og elegant utseende. Fylde, også kjent som «bølgefylde,» refererer til avstanden mellom bølgene eller brettekrokene i gardinopphenget. De ulike fyldeverdiene påvirker utseendet og funksjonaliteten til gardinene.

Når du velger mellom fyldealternativer som 1.6, 1.8 og 2.0 for gardiner, refererer dette til forholdet mellom bredden på gardinene og bredden på vinduet eller åpningen de er ment for. Høyere tall indikerer at det brukes mer stoff i gardinene i forhold til vindusbredden, mens lavere tall indikerer mindre stoffbruk. Her er en oversikt over de vanligste fyldeverdiene og når du kan vurdere å bruke dem:

1,6 fylde:

Dette betyr at gardinene er 1.6 ganger bredden på vinduet. Dette er den minste fyldeverdien og gir et mer minimalistisk og strømlinjeformet utseende.
Passer godt for rom med moderne og enkle design, hvor du ønsker rene linjer og et mindre påtrengende gardinutseende.
Gardinene vil henge jevnere og vil ha mindre stoff, noe som gir et mer nøkternt utseende.

1,8 fylde:

Dette betyr at gardinene er 1.8 ganger bredden på vinduet. Med denne fyldegraden vil gardinene ha en moderat mengde stoff som samles når de er trukket sammen. Dette gir en balanse mellom et rent utseende og en moderat rynkeeffekt, og det passer godt til en tidløs stil. Passer godt for forskjellige romstiler og gir gardinene et pent, men ikke overdrevent bølget utseende.
Gardinene vil ha litt mer stoff sammenlignet med 1,6 fylde, noe som kan gi en mer luftig følelse.

2,0 fylde:

Når fylde er satt til 2.0, betyr det at gardinene er dobbelt så brede som vinduet. Dette resulterer i mye stoff som samles når gardinene er trukket sammen, og det skaper dype og elegante rynker. Denne høyere fyldegraden gir et klassisk og dekorativt preg.

2,5 fylde:

Dette gir de mest fylte gardinene med mye stoff og tette bølger.
Passer best for rom med høy takhøyde og store vinduer, hvor du ønsker gardiner som gir en imponerende, luksuriøs følelse.
Gardinene vil ha mye stoff og gir et overdådig utseende, men kan også begrense noe av lyset som slipper gjennom.
Valget av fyldeverdi avhenger av din personlige smak, rommets stil, størrelsen på vinduene, og hva du ønsker å oppnå med gardinene. Det er ikke nødvendigvis en «riktig» eller «feil» fyldeverdi, men heller en preferanse for hvordan du vil at gardinene skal se ut og hvordan de skal passe inn i rommets innredning.

Profil 825 er laget av aluminium. Navnet kommer av bredde på 8 mm og høyde på 25 mm. 

Profil 1510 er laget av aluminium. Navnet kommer av bredde på 15 mm og høyde på 10 mm. 

Ja, så lenge du har oppgitt riktig antall produkter som skal monteres, så er prisen korrekt. Hvis det kreves ekstra utstyr som stillas, lift eller andre typer verktøy så vil det komme ekstra. Dette avtales direkte med monteringsfirmaet.

Montering kan vanligvis igangsettes senest 5 dager virkedager etter du har mottatt produktene med mindre annet er avtalt. 

Tiden det tar å montere solskjermingen vil variere avhengig av typen produkt og størrelsen på installasjonen. Våre erfarne montører streber alltid etter å fullføre jobben raskt og effektivt uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Vi tilbyr vanligvis garanti på både produkter og arbeid. Hvis det oppstår problemer med solskjermingen etter installasjonen, vil vi være tilgjengelige for å løse eventuelle problemer og sikre at du er helt fornøyd med resultatet.

Tjenesten omfatter følgende elementer:

  1. Montering av og installering av solskjerming og gardiner.
  2. Teste og programmere motorprodukter.
  3. Festemateriell og silikon leveres av monteringsselskapet
  4. Fjerne beskyttelsestape/krympeplast på installerte produkter
  5. Opprydding – støvsuge innvendig og utvendig, samt av alle andre overflater i nær tilknytning til produktene.

Produktene skal være levert av Myscreens AS.

Bortkjøring av emballasje inngår ikke, med mindre dette er spesifisert i tilbudet. 

Demontering av gamle produkter inngår ikke, med mindre dette er spesifisert i tilbudet.

Motoriserte produkter som krever elektriker for tilkobling av strøm må påregnes i tillegg, og må bestilles utenom direkte hos elektriker

Lokale tilpasninger/tilleggkostnader: 

  1. Tilpasninger av vegg, utfordringer, omramming og andre tilpasninger.
  2. Malerarbeid
  3. Stillas og liftleie.

Kunden har rett til å avbestille en tjeneste helt eller delvis før oppdraget er avsluttet mot å betale vederlag for den del av tjenesten som er utført, jf hvtjl § 39. Kunden kan bli erstatningspliktig hvis avbestillingen medfører annet økonmisk tap.

For å unngå erstatningsplikt, må avbestilling av montering og annet arbeid skje senest 5 virkedager før avtalt oppstart av montering. Ved avbestilling etter 5 virkedager før avtalt oppstart eller senere kan du bli belastet bomturkostand samt innkjøpte varer eller deler og tapt arbeidsfortjeneste for underleverandører som for eksempel elektriker. Les vilkårene her.

Du og monteringsselskapet kontrollerer sammen om monteringen er utført i henhold til avtale. Du signerer et skjema for godkjenning av montering til montør. Er partene enige om at arbeidet er mangelfullt, skal selskapet ferdigstille etter gjeldende arbeidsordre uten ugrunnet opphold. Er arbeidet fortsatt mangelfulle, og partene ikke blir enige om ytterligere retting, skal du reklamere på monteringen. 

Alle reklamasjoner må meldes til monteringsselskapet innen rimelig tid etter du oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. Reklamasjoner gjøres skriftlig pr. e-post til monteringsselskapet og Myscreens og snarest mulig etter at mangelen er oppdaget eller burde ha vært oppdaget.

Selskapet har førsterett til å utbedre eventuelle mangler. Dersom utbedringer på tross av dette overlates til andre, kan evt rett til prisavslag tapes.

Retting skjer innen rimelig tid etter du har reklamert over mangelen og gitt monteringsselskapet mulighet til å rette. Selskapet har rett til å rette mangel når det kan skje uten vesentlig ulempe for kunden, og kunden har heller ikke ellers har særlig grunn til å motsette seg arbeidet.

Trenger du hjelp?

Fikk du ikke svar på ditt spørsmål? Ta kontakt med oss

Åpningstider for telefon

Mandag – fredag: 10:00 – 15:00