Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å varme opp boligen din, noe som gjør boligen din kjøligere om sommeren.

Zipscreen stopper opptil 93% av varmen

Zipscreen stopper effektivt solvarmen fra å varme opp boligen din. Når de brukes sammen med trelagsglass stopper de opptil 93% av varmen. Dette betyr at hjemmet ditt forblir kjøligere på varme sommerdager, samtidig som det reduserer behovet for bruk av klimaanlegg, noe som kan bidra til å senke energikostnadene og minimere miljøpåvirkningen. 

Se en komplett oversikt over våre zipscreen-duker og vinduer senere i artikkelen. 

Hva er G-verdi og hvorfor er det viktig?

G-verdien, eller soloverføringskoeffisienten, måler hvor mye solenergi som passerer gjennom et glass og solskjerming. Dette er avgjørende for å forstå hvordan solskjerming påvirker inneklimaet. En lavere G-verdi betyr mindre solenergi som trenger gjennom, og dermed mindre oppvarming av rommet.

For eksempel, hvis G-verdien er 0,10, betyr det at bare 10 % av solenergien slipper gjennom. Dette kan være spesielt nyttig i varme klima eller under sterkt sollys for å unngå overoppheting av hjemmet ditt.

Hvordan påvirker utvendige screens/zipscreens G-verdien?
Utvendige screens eller zipscreens er designet for å monteres utenpå vinduer og vindusåpninger. Dukene er laget av materialer som effektivt blokkerer solens varme og UV-stråler før de når vindusruten. Gjennom bruk av screens kan du kontrollere mengden solenergi som kommer inn i rommet, og dermed regulere temperaturen og lysforholdene.

Bildet illustrerer en betydelig reduksjon av den innkommende solenergien, Gtot, på en 3-lags termorute med utvendig solskjerming.
Merk at g-verdien som brukes til beregning av solenergigjennomtrengning, relaterer seg til selve ruten/glassets egenskaper og ikke g-verdien for hele vinduet. Beregninger av gtot er gjort i henhold til EN 52022-1. 

G-TOTAL: Helheten med solskjerming

Når vi vurderer effekten av utvendige screens på solvarme, er det viktig å se på den totale G-verdien (G-total) for vinduet med solskjerming inkludert. Dette inkluderer både egenskapene til glasset og screenduken. Uansett hvilket vindu man har, vil en duk alltid ha en betydelig effekt på gtot. En duk i kombinasjon med en typisk 2- eller 3-lags-glass vil i de fleste tilfeller stoppe omtrent 90 % av solenergien.

La oss ta en titt på noen referanseglass:

Glass F – Vindu med tolags glass.

Glass G – Vindu med tolags glass og solbeskyttelse.

Glass H – Vindu med tre-lags glass.

G-total tar hensyn til disse vinduene sammen med screenduker. 

Effektiv solskjerming for å regulere varmen

Utvendige screens/zipscreens er en effektiv løsning for å regulere solens varme og lysinnslipp i hjemmet ditt. Zipscreens hjelper deg med å oppnå optimal balanse mellom komfort, energieffektivitet, privatliv og estetikk. 

Utvendige screens er en verdifull investering som gir deg et mer behagelig og energieffektivt hjem.

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.