Hvordan ta mål

Vi viser deg hvor enkelt du tar mål av dine vinduer før du skal bestille solskjerming hos Myscreens. Alt du trenger er et målebånd eller en lasermåler og noe å notere på.

Montering i vinduskarm/nisje

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål på innsiden av karm / nisje.

Mål bredden av vinduet i toppen, midten og bunnen av vinduet og velg det minste målet ut av de tre målene. Reduser det minste målet med 5mm.

Mål høyden av vinduet til venstre, midten og på høyre side, og velg det minste målet ut av de tre målene. (måler du høyden til lameller/gardiner så reduserer du høyden med 10-15mm).

Denne videoen kan benyttes til alle innvendige produkter;  Plisse, Lamell, Persienne, rullegardin og myggnett. Du kan også benytte lasermåler om ønskelig.

Montering på vegg eller nært listverk

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål.

Mål på veggen hvor bredt systemet skal være. 

Bestem deg for hvor høyt systemet skal være. Mål høyden fra topp-punktet til bunn-punktet og noter ned dette målet. Måler du til lameller/gardiner som skal ned til gulvet, så anbefaler vi at du reduserer høyden med 10-15mm).

Denne videoen kan benyttes til alle innvendige produkter;  Plisse, Lamell, Persienne, rullegardin og myggnett.

Glassnær montering (feks. verandadør)

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål. 

Mål bredden av vinduet der treverket møter glasset i toppen, midten og bunnen. Ta det minste målet og reduser breddemålet med 5mm. 

Mål høyden av vinduet der treverket møter glasset på høyre og venstre side. Ta det minste målet. 

Skal du montere plisségardiner med limlist måler på samme måte, men reduserer høydemålet med 2mm.

Denne videoen kan benyttes til følgende innvendige produkter;  Plisse.

Du kan også benytte lasermåler om ønskelig.

Zipscreen i nisje/vinduskarm

Mål bredden fra innerkant til innerkant i nisjen/karmen. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Angi det minste breddemålet for å sikre at produktet passer inn i bredden.

Mål høyden fra innerkant til innerkant på nisjen/karmen. Ta mål på venstre og høyre side. Angi det minste høydemålet og fjern 5 mm for å sikre at produktet passer inn i høyden.

Zipscreen på vegg - Vindu med listverk

Mål bredden fra ytterkant til ytterkant på listverket. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen for å sikre at listverket er jevnt. Ved avvik angir du det minste breddemålet. Husk at breddemålet er total systembredde ink sideskinner (2x35mm).

Mål høyden fra ytterkant til ytterkant på listverket. Ta mål på høyre og venstre side. Angi det minste målet. Husk at høydemålet er total systemhøyde ink toppkasse.

Vannbrett? Hvis du har vannbrett under, så måler du til vannbrettet og fjerner ca 5 mm på høydemålet.

Zipscreen 95: Toppboksen er 9,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet/listverket, så kan du legge til 14,5 cm på høydemålet. Da må du enten ha plass på listverket, fore ut i toppen eller velge selvbærende system der du kun skrur fast sideskinnene (forenkler montering).

Zipscreen 125: Toppboksen er 12,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet/listverket, så kan du legge til 17,5 cm på høydemålet. Da må du enten ha plass på listverket, fore ut i toppen eller velge selvbærende system der du kun skrur fast sideskinnene (forenkler montering).

Zipscreen på vegg eller selvbærende system - Vindu uten listverk/omramming

Mål bredden fra innerkanten til innerkant på treverket som går inntil vinduet ditt. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Ta det største målet og legg til 80 mm på breddemålet for sideskinnene (2 x 35mm = 70 mm). 

Mål høyden fra vannbrettet og opp til innerkanten av treverket på toppen. Ta mål på høyre og venstre side. Angi det minste målet. Hvis du ikke har vannbrett, så mål du til innerkant av treverket.

Zipscreen 95:
Legg til 14,5 cm for toppboksen og bunnlisten. Toppboksen er 9,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet, så legger du til 14,5 cm på høydemålet.

Zipscreen 125:
Toppboksen er 12,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet så legger du til 17,5 cm på høydemålet.

Gardin i taket

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål til gardin. Alt du trenger er et målebånd eller lasermåler og noe å skrive ned målene på.

Mål bredden der du ønsker å plassere systemet. F.eks fra vegg til vegg eller fra vegg til vindu.  Mål oppe i taket eller så nært taket du kommer. Grunnen til at du tar breddemålet så høyt oppe er for være sikker på at skinnen som holder systemet passer i taket.  

Hvis gardinskinnen går fra vegg til vegg, reduserer du breddemålet med 5 mm.

Mål høyden til systemet på 3 punkter i rommet. Vi anbefaler helt til venstre, i midten og helt til høyre. Mål totalhøyden fra tak til gulv. Ta det minste målet av de tre målene. Reduserer høyden med 10-15mm slik at gardinen ikke tar ned i gulvet. 

Denne videoen kan benyttes til alle gardiner med takfeste/takmontert.

Gardin på vegg

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål til gardin festet på vegg. Alt du trenger er et målebånd eller lasermåler og noe å skrive ned målene på. 

Mål på veggen hvor bredt systemet skal være. 

Hvis gardinskinnen går fra vegg til vegg, reduserer du breddemålet med 5 mm.

Bestem deg for hvor høyt systemet skal være. Mål høyden fra topp-punktet til bunn-punktet og noter ned dette målet. Reduserer høydemålet med 10-15mm om gardinene ikke skal gå helt ned i gulvet. 

Denne videoen kan benyttes til alle gardiner med veggfeste/veggmontert. 

Utvendig: Markise på vegg eller i tak

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål.

Mål opp bredden hvor du ønsker å plassere markisen. Det kan være over et vindu, på veggen eller i tak. Mål deretter ønsket utfall (mulige utfall er 160 cm, 210 cm, 260 cm, 310 cm eller 360 cm).

Denne videoen kan benyttes til både markise modell J og P.

Eksempel

..