Hvordan ta mål til gardiner

Vi viser deg hvor enkelt du tar mål før du bestiller gardiner fra Myscreens. Alt du trenger er et målebånd eller en lasermåler og noe å notere på. 

Innvendig: Gardin i taket

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål til gardin. Alt du trenger er et målebånd eller lasermåler og noe å skrive ned målene på.

Mål bredden der du ønsker å plassere systemet. F.eks fra vegg til vegg eller fra vegg til vindu.  Mål oppe i taket eller så nært taket du kommer. Grunnen til at du tar breddemålet så høyt oppe er for være sikker på at skinnen som holder systemet passer i taket.  

Hvis gardinskinnen går fra vegg til vegg, reduserer du breddemålet med 5 mm.

Mål høyden til systemet på 3 punkter i rommet. Vi anbefaler helt til venstre, i midten og helt til høyre. Mål totalhøyden fra tak til gulv. Ta det minste målet av de tre målene. Reduserer høyden med 10-15mm slik at gardinen ikke tar ned i gulvet. 

Innvendig: Gardin på vegg

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål til gardin festet på vegg. Alt du trenger er et målebånd eller lasermåler og noe å skrive ned målene på. 

Mål på veggen hvor bredt systemet skal være. 

Hvis gardinskinnen går fra vegg til vegg, reduserer du breddemålet med 5 mm.

Bestem deg for hvor høyt systemet skal være. Mål høyden fra topp-punktet til bunn-punktet og noter ned dette målet. Reduserer høydemålet med 10-15mm om gardinene ikke skal gå helt ned i gulvet. 

Innvendig: Montering i vinduskarm/nisje

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål på innsiden av karm / nisje.

Mål bredden av vinduet i toppen, midten og bunnen av vinduet og velg det minste målet ut av de tre målene. Reduser det minste målet med 5mm.

Mål høyden av vinduet til venstre, midten og på høyre side, og velg det minste målet ut av de tre målene. (måler du høyden til gardiner så reduserer du høyden med 10-15mm).