Velg riktig Somfy-motor til solskjermingen – Somfy Standard vs Somfy RTS vs Somfy Maestria IO

Somfy Standard, Somfy RTS og Somfy IO Maestria er forskjellige teknologier som brukes av Somfy for å styre solskjerming, og forskjellen ligger hovedsakelig i måten de kommuniserer på.

Bedre funksjonalitet med RTS eller IO-motor

Somfy Standard er den eldste teknologien og bruker en kablet tilkobling mellom motoren og kontrollenheten. Denne teknologien er relativt enkel og pålitelig, men har begrenset funksjonalitet. Hvis du har kablet smarthus som ligger inne i strømnettet og veggen skal du velge Somfy Standard-motor. 

Somfy RTS (Radio Technology Somfy) er en trådløs teknologi som kommuniserer én vei, sender kun signal til produktet. RTS tillater fjernstyring av solskjermingen via en fjernkontroll eller en app på smarttelefonen (krever Somfy Tahoma Switch) RTS-teknologien er enkel å installere, og kan også integreres med smarthjem-systemer ved bruk av Somfy TaHoma Switch. De fleste innvendige solskjermingsprodukter produseres med RTS-teknologi. 

Somfy IO Maestria er en nyere trådløs teknologi som bruker en mer avansert kommunikasjonsprotokoll og gir mulighet for toveis kommunikasjon. Dette betyr at du kan motta tilbakemeldinger fra solskjermingen, for eksempel når den er åpen eller lukket. Denne motoren vil også stoppe utrullingen og rulle tilbake duken hvis den merker motstand, for å unngå skade på produktet. IO Maestria gir også mulighet for mer avansert programmering og integrasjon med andre smarthjem-systemer ved bruk av Somfy TaHoma Switch. 

Vi anbefaler alltid Somfy IO Maestria til utvendige screens da dette er en bedre og mer moderne motor som vil gi deg glede i mange år. 

I sum gir Somfy RTS og IO Maestria deg mer fleksibilitet og funksjonalitet når du skal styre solskjerming i hjemmet ditt, mens Somfy Standard er et enklere og billigere alternativ der du må koble produktet mot en bryter.

Relaterte innlegg

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.