Slik tar du mål til persienner

Persienner er et praktisk alternativ til tradisjonelle gardiner. De kommer i  aluminium, og kan justeres for å regulere mengden lys som kommer inn i rommet. Før du begynner å måle for persienner, må du bestemme hvilken type montering du ønsker. Det finnes to typer montering: inne i karmen og utenpå karmen.

Montering i karm/nisje

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål på innsiden av karm/nisje.

Mål bredden av vinduet i toppen, midten og bunnen av vinduet og velg det minste målet ut av de tre målene. Reduser det minste målet med 5mm.

Mål høyden av vinduet til venstre, midten og på høyre side, og velg det minste målet ut av de tre målene. (måler du høyden til lameller/gardiner så reduserer du høyden med 10-15mm).

Montering på vegg eller nært listverk

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål.

Mål på veggen hvor bredt systemet skal være. 

Bestem deg for hvor høyt systemet skal være. Mål høyden fra topp-punktet til bunn-punktet og noter ned dette målet. Måler du til lameller/gardiner som skal ned til gulvet, så anbefaler vi at du reduserer høyden med 10-15mm).

Relaterte innlegg

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.