Slik tar du mål til gardiner

Gardiner er en viktig del av innredningen i ethvert rom. De gir en mykhet og varme til rommet samtidig som de gir privatliv og beskyttelse mot sollys. Før du begynner å måle for gardiner, må du bestemme hvilken type montering du ønsker. Det finnes to typer montering: inne i karmen/i taket og på vegg. 

Gardin i taket/vinduskarm

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål til gardin. Alt du trenger er et målebånd eller lasermåler og noe å skrive ned målene på.

Mål bredden der du ønsker å plassere systemet. F.eks fra vegg til vegg eller fra vegg til vindu.  Mål oppe i taket eller så nært taket du kommer. Grunnen til at du tar breddemålet så høyt oppe er for være sikker på at skinnen som holder systemet passer i taket.  

Mål høyden til systemet på 3 punkter i rommet. Vi anbefaler helt til venstre, i midten og helt til høyre. Mål totalhøyden fra tak til gulv. Ta det minste målet av de tre målene. Reduserer høyden med 10-15mm slik at gardinen ikke tar ned i gulvet. 

Denne videoen kan benyttes til alle gardiner med takfeste/takmontert.

Gardin på vegg

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål til gardin festet på vegg. Alt du trenger er et målebånd eller lasermåler og noe å skrive ned målene på. 

Mål på veggen hvor bredt systemet skal være. 

Bestem deg for hvor høyt systemet skal være. Mål høyden fra topp-punktet til bunn-punktet og noter ned dette målet. Reduserer høydemålet med 10-15mm om gardinene ikke skal gå helt ned i gulvet. 

Denne videoen kan benyttes til alle gardiner med veggfeste/veggmontert. 

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.