Plisségardin: Skal du velge enkel eller dobbel duk?

Plisségardiner er en type gardin som består av et stykke stoff som er brettet i små folder. Plisségardiner kommer i en rekke forskjellige farger, tekstiler, og kan ha ulike grader av lysfiltrering, fra mye lysinnslipp til helt mørkleggende tekstil. 

Hva er forskjellen på enkel duk og dobbel duk?

En plisségardin med enkel duk har et enkel lag med stoff som er brettet i folder. Denne typen gardin gir et rent utseende og er vanligvis litt tynnere enn en plisségardin med dobbel duk. Plisségardiner med enkel duk er ideelle for rom der man ønsker lysinnslipp og enkelhet. 

En plisségardin med dobbel duk er laget av to lag med stoff som er brettet i folder. Dette gir gardinen en mer eksklusivt, stabil og strukturert utseende, samtidig som den gir bedre isolasjon og lyskontroll. Dette betyr at denne typen gardin vanligvis er litt tykkere og gir bedre privatliv enn en plisségardin med enkel duk. Plisségardiner med dobbel duk er ideelle for rom der man ønsker bedre lyskontroll og isolasjon, som for eksempel soverom, gamingrom eller stue.

Plisségardin med enkel duk
Plisségardin med dobbel duk

Slik velger du mellom enkel eller dobbel duk

Når du velger mellom enkel og dobbel duk til dine plisségardiner, bør du vurdere faktorer som rommet hvor plisségardinen skal henge og dine spesifikke behov og preferanser.

Hvis du ønsker mye lysinnslipp og et rent utseende, kan en plisségardin med enkel duk være det beste valget. Disse gardinene fungerer godt i rom som kjøkken eller stue, hvor du ønsker å maksimere naturlig lys, men ønsker å skjerme for innsyn.

Hvis du ønsker bedre lyskontroll og isolasjon, eller trenger mer privatliv, kan en plisségardin med dobbel duk være det beste valget. Disse gardinene fungerer godt i soverom, spillerom eller stuer, hvor du ønsker å blokkere ut lys om natten eller redusere varmetapet om vinteren. 

Uansett hva du velger, vil en plisségardin være et godt valg for å legge til stil og funksjonalitet til hjemmet ditt. Med et bredt utvalg av farger, mønstre og betjening vil du finne en plisségardin som passer dine behov hos Myscreens.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.