Hvilken solskjerming passer til hvilket rom? En guide til riktig valg

Når det kommer til solskjerming, er det viktig å finne den riktige typen for hvert rom. Riktig solskjerming kan ikke bare bidra til å beskytte mot skadelige UV-stråler og redusere varmeinntrengning, men det kan også forbedre rommets estetikk og funksjonalitet. I denne guiden vil vi utforske forskjellige typer solskjerming og deres passende bruksområder, slik at du finner riktig solskjerming.

Plisségardiner:
Plisségardiner er allsidige og passer godt til de fleste rom. De gir deg muligheten til å justere lyskontrollen og privatlivet etter behov. Plisségardiner passer spesielt godt til stuer, soverom og hjemmekontor, der du ønsker fleksibilitet og kontroll over lysinnslipp, samt skjerme for innsyn. De finnes i ulike stofftykkelser og tetthetsgrader for å passe til dine preferanser.

Lamellgardiner:
Lamellgardiner er ideelle for rom med store vindusflater, for eksempel stuer. De består av vertikale lameller som kan dreies for å justere lysinntaket og sikre privatlivet. Lamellgardiner gir en moderne og elegant stil samtidig som de gir optimal lyskontroll.

Lamellgardiner til store vindusflater gir et elegant og stilrent uttrykk.
Plisségardin er et stilig valg til kjøkken. Med dobbel duk får du et lekkert utseende.

Persienner:
Persienner er et tidløst valg som passer til flere rom, inkludert stuer, kjøkken og kontorer. De tilbyr god lyskontroll og privatliv. Persienner er også enkle å rengjøre, noe som gjør dem ideelle for kjøkken og bad.

Rullegardiner:
Rullegardiner er en populær solskjermingsløsning som passer til de fleste rom. De er enkle å bruke og tilbyr både lyskontroll og privatliv. Du kan få rullegardin med screenduk slik at du ivaretar utsikten. Rullegardiner passer utmerket til soverom. De finnes i et bredt utvalg av farger, mønstre og stoffer, slik at du kan finne noe som passer til din personlige stil og innredning.

Gardiner:
Gardiner er klassiske og passer godt til stuer, soverom og spisestuer. De gir et mykt og elegant utseende til rommet samtidig som de tilbyr god lyskontroll. Gardiner finnes i ulike stoffer og design, slik at du kan velge mellom lette og gjennomsiktige gardiner for å bevare utsikten, eller tykkere gardiner for økt privatliv eller mørklegging.

Gardiner tar soverommet til nye høyder.
Rullegardiner til soverom er et klassisk og godt valg.
Persienner gir et tidløst og klassisk uttrykk.

Utvendige screens:
Utvendige screens er et utmerket valg for rom med store vinduer eller vindusflater som vender mot solen. De gir effektiv beskyttelse mot solvarme og blending samtidig som de tillater deg å beholde utsikten. Utvendige screens er spesielt egnet for stuer, oppholdsrom, soverom, kontorer og rom med høye temperaturer, da de effektivt blokkerer solens varme uten å begrense lysinnslippet. Du får utvendige screens med mørkleggingsduk for komplett mørklegging. De kan også bidra til å redusere energikostnadene ved å redusere behovet for kjøling.

Markiser:
Markiser er ideelle for utendørsområder som terrasser, verandaer eller hagestuer. De gir beskyttelse mot både sol og regn, og skaper en behagelig utendørs oppholds- og spiseplass. Markiser finnes i forskjellige stiler og design, og du kan velge mellom manuell eller motorisert betjening for ekstra komfort.

Tenk på funksjonalitet og estetikk
Når du velger solskjerming til forskjellige rom, er det viktig å vurdere både funksjonalitet og estetikk. Plisségardiner og persienner er gode valg for rom der du ønsker fleksibilitet og justerbarhet. Lamellgardiner passer godt til store vindusflater, mens gardiner gir et mykt og elegant utseende. Rullegardiner er allsidige og passer til de fleste rom. Utvendige screens gir effektiv beskyttelse mot solvarme og blending, mens markiser er perfekte for utendørsområder. Ta hensyn til rommets behov og dine personlige preferanser når du velger solskjerming for å skape en behagelig, funksjonell og stilfull atmosfære.

Utvendig solskjerming i form av markise. Perfekt til uteområdet.
Utvendige screens i form av zipscreen. Begrenser innsyn, bevarer utsikten og stopper varmen fra å slippe inn i boligen.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.