Dette er forskjellen på Somfy RTS og Somfy IO

RTS og IO er to forskjellige typer trådløse teknologier som brukes til å kontrollere  motoriserte solskjermingsenheter. RTS står for «Radio Technology Somfy», mens IO står for «Intelligent Home».

IO er en smartere løsning enn RTS

Forskjellen mellom solskjerming til RTS og IO ligger i hvordan de kommuniserer. RTS bruker en en-veis kommunikasjonsteknologi, som betyr at signalet går fra senderen til mottakeren uten noen tilbakemelding fra mottakeren. Dette gjør at RTS-systemer er enklere å installere og rimeligere enn IO-systemer, men de gir ikke like mye tilbakemelding eller kontroll over systemet. 

IO, derimot, bruker en toveis kommunikasjonsteknologi, som gjør at systemet kan gi tilbakemelding til senderen om solskjermingsenhetenes status. Dette gjør det mulig å ha mer avansert og smartere kontroll over solskjermingsenhetene, for eksempel ved å kunne sette opp scenarier og automatiserte rutiner. IO-systemer er derfor mer avanserte og har vanligvis en høyere pris enn RTS-systemer. 

Oppsummert
Valget mellom RTS og IO avhenger av dine spesifikke behov og budsjett. RTS-systemer er enklere og rimeligere, mens IO-systemer gir mer avansert kontroll og bedre energieffektivitet da de kan automatiseres og kobles opp mot diverse sensorer via Somfy TaHoma Switch. Begge alternativene er pålitelige og kan bidra til å forbedre komforten og effektiviteten i hjemmet ditt.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.