Zipscreen: Derfor bør du velge screenduk av glassfiber og PVC

Utvendige screens har blitt stadig mer populære som en effektiv løsning for solskjerming og temperaturkontroll i både private hjem og kommersielle bygninger. En viktig komponent i disse screensene er screenduken, som spiller en avgjørende rolle i funksjonalitet og ytelse. I dette innlegget vil vi fokusere spesifikt på screenduken laget av glassfiber og PVC, og utforske fordelene denne duken har å tilby.

Fordeler med glassfiber og PVC duk

Holdbarhet og lang levetid
Screenduken laget av glassfiber og PVC er kjent for sin eksepsjonelle holdbarhet. Glassfiber er et sterkt og fleksibelt materiale som kan motstå ekstreme værforhold som vind, regn og sollys uten å miste sin strukturelle integritet. PVC-belegget gir ekstra beskyttelse mot UV-stråler, slik at duken ikke falmer eller mister farge over tid. Denne kombinasjonen av materialer sikrer en lang levetid for screenduken, noe som gjør den til et pålitelig valg for utvendige applikasjoner.

God gjennomsiktighet og lyskontroll
En av fordelene med glassfiber- og PVC-screenduker er deres evne til å opprettholde god gjennomsiktighet. Duken fungerer som et filter for sollyset, noe som reduserer blending og refleksjoner uten å blokkere utsikten. Dette gir deg muligheten til å nyte naturlig lys innendørs samtidig som det gir en behagelig atmosfære. I tillegg kan duken kontrollere mengden lys som kommer inn i rommet, og dermed bidra til å redusere varmeoppbygging og beskytte mot UV-stråler som kan falme møbler og interiør.

Energibesparelse
En annen betydelig fordel med glassfiber- og PVC-screenduker er deres evne til å bidra til energibesparelse. Ved å installere utvendige screens kan du redusere mengden sollys og varme som trenger gjennom vinduene dine. Dette betyr at du kan redusere bruken av air condition og andre kjølesystemer, noe som igjen kan føre til betydelige besparelser på strømregningen din. Den termiske isolasjonsevnen til screenduken hjelper også til med å opprettholde en jevn innetemperatur, noe som gir økt komfort.

Enkelt vedlikehold
Screenduk laget av glassfiber og PVC er også svært enkel å vedlikeholde. Den er motstandsdyktig mot skitt og støv, og kan enkelt rengjøres med en fuktig klut eller svamp. Dette gjør at duken holder seg pen og ren over tid, og at den ikke trenger å byttes ut så ofte som andre materialer. De trenger ikke hyppig vedlikehold eller spesielle rengjøringsprodukter, noe som gjør dem praktiske og tidsbesparende i det lange løp.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Hvilken åpenhet passer for deg?

En viktig faktor å vurdere er åpenhetsgraden til duken. Dette refererer til hvor mye lys som kan passere gjennom duken, og det påvirker både solskjerming, innsyn, utsyn og visuell appell. I dette innlegget skal vi utforske ulike åpenhetsnivåer i screenduker, inkludert 5% åpenhet, 3% åpenhet, 1% åpenhet og mørkleggingsduken. La oss se nærmere på egenskapene til hver duk og hvilke situasjoner de egner seg best for.

5% Åpenhet
Vår tekstilserie med 5% åpenhet er ideell for de som ønsker å nyte utsikten og slippe inn naturlig lys samtidig som de opprettholder en behagelig temperatur inne. 

3% Åpenhet
For de som ønsker en mer moderat balanse mellom innsyn og lyskontroll, tilbyr vi tekstilene med 3% åpenhet. Disse gir deg en behagelig mengde naturlig lys samtidig som de gir en viss grad av personvern. Du kan glede deg over et rom som er godt beskyttet mot solstråler uten å ofre estetikken.

1% Åpenhet
Våre tekstiler med 1% åpenhet gir en god beskyttelse mot sollys og innsyn samtidig som de har et elegant utseende. Tekstiler med 1% åpenhet er tettere vevd noe som gir mindre sollys og utsyn/innsyn gjennom duken.

Mørklegging
Våre tekstiler med mørklegging gir deg komplett mørklegging og blokkerer alt av sollys og innsyn/utsyn. Disse er perfekt for soverom og tv-stue der man ønsker mørklegging og behagelig innetemperatur.

Uansett hvilket åpenhetsgrad du velger, kan du være trygg på at våre screenduker er av høyeste kvalitet og har lang holdbarhet.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.