Slik tar du mål til zipscreens

Utvendige screens / zipscreens er en populær form for utvendig solskjerming som gir beskyttelse mot sol, varme og innsyn samtidig som den gir deg muligheten til å se ut. Zipscreens er en enkel måte å oppgradere utseendet på huset ditt samtidig som de gir deg en mer behagelig innendørs temperatur. Før du begynner å måle for zipscreen, må du bestemme hvilken type montering du ønsker. Det finnes flere typer monteringer:

Zipscreen i nisje/vinduskarm

Mål bredden fra innerkant til innerkant i nisjen/karmen. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Angi det minste breddemålet for å sikre at produktet passer inn i bredden.

Mål høyden fra innerkant til innerkant på nisjen/karmen. Ta mål på venstre og høyre side. Angi det minste høydemålet og fjern 5 mm for å sikre at produktet passer inn i høyden. 

Zipscreen på vegg med listverk

Mål bredden fra ytterkant til ytterkant på listverket. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen for å sikre at listverket er jevnt. Ved avvik angir du det minste breddemålet. Husk at breddemålet er total systembredde ink sideskinner (2x35mm). 

Mål høyden fra ytterkant til ytterkant på listverket. Ta mål på høyre og venstre side. Angi det minste målet. Husk at høydemålet er total systemhøyde ink toppkasse.

Vannbrett? Hvis du har vannbrett under, så måler du til vannbrettet og fjerner ca 5 mm på høydemålet. 

Zipscreen 95: Toppboksen er 9,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet/listverket, så kan du legge til 14,5 cm på høydemålet. Da må du enten ha plass på listverket, fore ut i toppen eller velge selvbærende system der du kun skrur fast sideskinnene (forenkler montering). 

Zipscreen 125: Toppboksen er 12,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet/listverket, så kan du legge til 17,5 cm på høydemålet. Da må du enten ha plass på listverket, fore ut i toppen eller velge selvbærende system der du kun skrur fast sideskinnene (forenkler montering). 

Zipscreen på vegg - uten listverk /omramming

Mål bredden fra innerkanten til innerkant på treverket som går inntil vinduet ditt. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Ta det største målet og legg til 80 mm på breddemålet for sideskinnene (2 x 35mm = 70 mm). 

Mål høyden fra vannbrettet og opp til innerkanten av treverket på toppen. Ta mål på høyre og venstre side. Angi det minste målet. Hvis du ikke har vannbrett, så mål du til innerkant av treverket.

Zipscreen 95:
Legg til 14,5 cm for toppboksen og bunnlisten. Toppboksen er 9,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet, så legger du til 14,5 cm på høydemålet.

Zipscreen 125:
Toppboksen er 12,5 cm og bunnlisten er 4,8 cm. Hvis du ønsker at dem skal være over vinduet så legger du til 17,5 cm på høydemålet. 

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.