Slik tar du mål til zipscreens

Utvendige screens / zipscreens er en populær form for utvendig solskjerming som gir beskyttelse mot sol, varme og innsyn samtidig som den gir deg muligheten til å se ut. Zipscreens er en enkel måte å oppgradere utseendet på huset ditt samtidig som de gir deg en mer behagelig innendørs temperatur. Før du begynner å måle for zipscreen, må du bestemme hvilken type montering du ønsker. Det finnes flere typer monteringer:

Zipscreen i nisje/vinduskarm eller selvbærende system

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål.

Mål bredden av omrammingen fra innerkant til innerkant på vinduet. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Ta det minste målet av de tre målene. 

Mål høyden av omrammingen fra innerkant til innerkant. Ta mål på høyre og venstre side. Ta det minste målet.

Denne videoen kan benyttes til zipscreen 95 mm og zipscreen 125 mm

Zipscreen på vegg, i tak eller selvbærende system - Vindu med listverk

Zipscreen 95 (vinduer opptil 300 cm bredde og 260 cm høyde)

Mål bredden av omrammingen fra ytterkant til ytterkant av vinduet. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Ta det minste målet av de tre målene og legg til 8 cm på breddemålet.

Mål høyden av omrammingen fra ytterkant til ytterkant. Ta mål på høyre og venstre side. Ta det minste målet og legg til 12,5 cm for toppboksen og bunnlisten.

Zipscreen 125 (vinduer opptil 450 cm bredde og 450 cm høyde)

Mål bredden av omrammingen fra ytterkant til ytterkant av vinduet. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Ta det minste målet av de tre målene. og legg til 8 cm på breddemålet for sidelistene.

Mål høyden av omrammingen fra ytterkant til ytterkant. Ta mål på høyre og venstre side. Ta det minste målet og legg til 16,5 cm for toppboksen og bunnlisten.

Denne videoen kan benyttes til zipscreen 95 mm og zipscreen 125 mm.

Zipscreen på vegg, i tak eller selvbærende system - Vindu uten listverk/omramming

Zipscreen 95 (vinduer opptil 300 cm bredde og 260 cm høyde)

Mål bredden fra innerkanten til innerkant på andre siden av treverket som går inntil vinduet ditt. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Ta det minste målet og legg til 8 cm på breddemålet.

Mål høyden fra vannbrettet og opp til innerkanten av treverket på toppen. og legg til 12,5 cm for toppboksen og bunnlisten. Ta mål på høyre og venstre side. Hvis du ikke har vannbrett så måler du til innerkant av treverket.

Zipscreen 125 (vinduer opptil 450 cm bredde og 450 cm høyde)

Mål bredden fra innerkanten til innerkant på andre siden av treverket som går inntil vinduet ditt. Ta mål på tre plasser; i toppen, midten og bunnen. Ta det minste målet og legg til 8 cm på breddemålet.

Mål høyden fra vannbrettet og opp til innerkanten av treverket på toppen. Ta mål på høyre og venstre side. Ta det minste målet og legg til 16,5 cm for toppboksen og bunnlisten. Hvis du ikke har vannbrett så måler du til innerkant av treverket.

Denne beskrivelsen kan benyttes til zipscreen 95 mm og zipscreen 125 mm.

Relaterte innlegg

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.