Slik tar du mål til plisségardiner

Plisségardiner er en populær form for solskjerming. De er enkle, stilige og kan tilpasses til forskjellige vindusstørrelser og romstiler. Før du begynner å måle for plisségardiner, må du bestemme hvilken type montering du ønsker. Det finnes tre typer montering: Inne i karmen, utenpå karmen og glassnær montering. 

Montering i karm/nisje

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål på innsiden av karm/nisje.

Mål bredden av vinduet i toppen, midten og bunnen av vinduet og velg det minste målet ut av de tre målene. Reduser det minste målet med 5mm.

Mål høyden av vinduet til venstre, midten og på høyre side, og velg det minste målet ut av de tre målene. (måler du høyden til lameller/gardiner så reduserer du høyden med 10-15mm).

Montering på vegg eller nært listverk

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål.

Mål på veggen hvor bredt systemet skal være. 

Bestem deg for hvor høyt systemet skal være. Mål høyden fra topp-punktet til bunn-punktet og noter ned dette målet. Måler du til lameller/gardiner som skal ned til gulvet, så anbefaler vi at du reduserer høyden med 10-15mm).

Glassnær montering (feks. verandadør)

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål. 

Mål bredden av vinduet der treverket møter glasset i toppen, midten og bunnen. Ta det minste målet og reduser breddemålet med 5mm. 

Mål høyden av vinduet der treverket møter glasset på høyre og venstre side. Ta det minste målet. 

Skal du montere plisségardiner med limlist måler på samme måte, men reduserer høydemålet med 2mm.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.