Hva er forskjellen på 63, 89, 127 og 250 mm lamellbredde og hvilken bør du velge?

Lamellgardiner er en utmerket måte å skape et rent og moderne utseende i ethvert rom. De er også svært funksjonelle og kan brukes til å kontrollere lys og privatlivet på en enkel måte. En av de viktigste faktorene som påvirker utseendet og funksjonaliteten til lamellgardiner er lamellbredden. I denne artikkelen vil vi utforske de forskjellige lamellbreddene på 63, 89, 127 og 250 mm og når hver størrelse bør velges.

Velg riktig lamellbredde til dine vinduer

På et generelt grunnlag anbefaler vi at lamellbredden er omtrent like bred som vinduskarmen. Om karmen er 90 mm anbefaler vi 89 mm lamellbredde for at lamellgardinen skal passe perfekt inn i karmen og ikke gå utenfor karmen. Den enkle huskeregelen er at lamellbredden bør maksimalt være like bred som dybden på karmen eller smalere. 

63 mm lamellbredde
Den minste lamellbredden på 63 mm gir et strømlinjeformet og moderne utseende til rommet. Denne størrelsen fungerer bra i mindre vinduer og smale områder, som for eksempel på kontoret, oppholdsrom eller på baderommet. De smale lamellene gir også et enklere utseende som passer godt til en minimalistisk eller moderne innredningsstil.

89 mm lamellbredde
89 mm lamellbredde er den mest populære størrelsen for lamellgardiner. Dette skyldes at de passer godt i mange forskjellige vindusstørrelser og romstiler. 89 mm lameller gir et enkelt, men stilig utseende og er enkle å vedlikeholde og rengjøre. Størrelsen gir også en balanse mellom kontroll over lys og privatliv. Disse gardinene er en god allrounder og kan brukes i et bredt utvalg av rom og vindustyper.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Lamellgardin med 127mm lamellbredde.
Lamellgardin med 89mm lamellbredde

127 mm lamellbredde
127 mm lamellbredde gir en dramatisk og luksuriøs følelse til rommet. De gir mer kontroll over lys og personvern, og gir samtidig en slank og moderne estetikk. Disse gardinene passer best til større vinduer og gir en mer sofistikert og elegante utseende.

250 mm lamellbredde
250 mm lamellbredde gir et svært dramatisk utseende til ethvert rom og passer best til store, romslige vinduer eller skyvedører. Disse gardinene gir maksimal kontroll over lys og personvern, og gir en unik og iøynefallende stil. 

Lamellgardiner er et flott valg for de som ønsker å oppnå et moderne utseende i rommet sitt samtidig som de ønsker å kontrollere lys og privatliv. Det er viktig å velge riktig lamellbredde for å oppnå ønsket utseende og funksjonalitet. 63 mm lameller gir et minimalistisk utseende som passer godt til mindre vinduer og smale områder, mens 89 mm lameller er den mest populære størrelsen som fungerer bra i de fleste rom og vindustyper. 127 mm lameller gir en mer luksuriøs følelse og passer best til større vinduer, mens 250 mm lameller gir et dramatisk utseende og er best egnet til store romslige vinduer eller skyvedører. Det er viktig å ta hensyn til størrelsen på lamellene og eventuelt karmen når man velger lamellbredde for å oppnå ønsket utseende og funksjonalitet. 

Lamellgardin med 89mm lamellbredde
Lamellgardin med screenduk slik at du bevarer utsikten. Lamellbredde 89 mm.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.