Dette bør du tenke på når du velger gardiner eller solskjerming

Når du velger gardiner og solskjerming til ditt hus, er det viktig å tenke på hvilket formål de skal tjene. Skal de bidra til å holde på varmen om vinteren, redusere varmeinnslippet, stoppe innsynet, redusere støy eller blokkere solen om sommeren? Her er noen ting du bør vurdere når du velger gardiner og solskjerming til dine rom.

Rommets formål
Tenk på hva rommet skal brukes til, og hvilke behov du har. For eksempel ønsker man mørkere gardiner og dobbel duk/mørkleggingsduk til solskjerming på soverommet for å blokkere morgensol, mens du kan ønske lysere og lettere tekstiler i stuen for å slippe lyset inn. Hvis du ønsker å velge produkt basert på rom kan du lese våre anbefalinger her.

Rommets beliggenhet
Tenk på hvilken retning rommet vender mot, og hvor lenge solen varmer vinduet/rommet. Dette kan påvirke hvilken type solskjerming du bør velge. For eksempel kan du ønske å velge utvendige screens for å unngå et overopphetet rom. Har du mye trafikk forbi rommet bør du velge produkter som skjermer godt for innsyn og gir deg stor grad av fleksibilitet. 

Tekstil
Velg et materiale som passer til formålet. For eksempel kan du ønske å velge et tykt, mørkt materiale for å blokkere lyset, eller et lett, luftig materiale for å la inn mer lys. Til bad trenger du produkter som tåler høy luftfuktighet.

Stil 
Velg gardiner og solskjerming som passer til innredningen i rommet. Tenk på farger og mønstre som passer til rommet og din personlige stil. Vi har et stort utvalg av produkter slik at du finner noe som passer til din bolig. 

Relaterte innlegg

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.