Zipscreen: Velg riktig åpenhet i duken

Når det gjelder zipscreens, er valget av riktig screenduk avgjørende. En viktig faktor å vurdere er åpenhetsgraden til duken. Dette refererer til hvor mye lys som kan passere gjennom duken, og det påvirker skjermingen, innsyn og visuell appell. I dette innlegget skal vi utforske ulike åpenhetsnivåer i screenduker, inkludert 5% åpenhet, 3% åpenhet, 1% åpenhet og mørkleggingsduken.

Hvilken åpenhet passer for deg?

5% åpenhet
En screenduk med 5% åpenhet gir en moderat mengde lysinnslipp og begrenset innsyn. Denne typen duk er ideell for områder der du ønsker en balanse mellom lyskontroll og utsikt. Den gir en behagelig mengde naturlig lys og reduserer blending, samtidig som den begrenser innsynet utenfra. 5% åpenhet er et populært valg for kontorer, fellesområder og rom der god belysning og god utsikt er viktig.

3% åpenhet
En screenduk med 3% åpenhet gir en noe mer begrenset mengde lysinnslipp og innsyn sammenlignet med 5% åpenhet. Denne typen duk gir en høy grad av solskjerming, og den er ideell for områder der sollysets intensitet er høy. Den begrenser også innsynet betraktelig, noe som gir bedre privatliv. 3% åpenhet er et godt valg for rom som trenger ekstra beskyttelse mot sol og behov for bedre personvern, som hjemmekontor og rom med sensitive skjermer eller projektorer.

1% åpenhet
En screenduk med 1% åpenhet gir den høyeste graden av solskjerming og innsynsbeskyttelse blant de tre tidligere nevnte dukene. Denne typen duk begrenser lysinnslippet, bevarer privatlivet og gir strålende solskjerming Den gir også høyeste grad av personvern ved å begrense innsynet til et minimum. 1% åpenhet er ideell for rom som krever omfattende solskjerming, som hjemmekontor, gjesterom, auditorier, presentasjonsrom og rom med stor eksponering for solen.

Mørkleggingsduk
En mørkleggingsduk gir fullstendig blokkering av lys og er ideell for rom der totalt mørke er ønskelig, for eksempel soverom, rom for hjemmekino eller konferanserom hvor projeksjonsskjermene krever fullstendig mørke for optimal visning. Mørkleggingsduken er designet for å eliminere lysgjennomtrengning og gir en perfekt atmosfære for å sove, slappe av eller nyte en filmvisning uten forstyrrelser.

Screenduk med 5% åpenhetsgrad.
Screenduk med 3% åpenhetsgrad.
Screenduk med 1% åpenhetsgrad.
Screenduk med mørklegging. 0% åpenhet.

Gode råd til valg av åpenhetsgrad

Ved å velge riktig åpenhetsgrad for screenduken kan du tilpasse solskjermingseffekten til rommet og behovene dine. Her er noen faktorer du bør vurdere når du bestemmer deg for hvilken duk som passer best:

Solskjerming
Hvor mye beskyttelse mot sollys trenger du? Høyere åpenhetsgrader som 5% og 3% vil tillate mer naturlig lys å slippe gjennom, mens 1% åpenhet og mørkleggingsduken gir høyere grad av solskjerming.

Innsyn og utsyn
Hvor viktig er privatliv for deg? Jo lavere åpenhetsgrad, desto mindre innsyn vil det være fra utsiden. Hvis privatliv er avgjørende, bør du vurdere 1% åpenhet eller mørkleggingsduken. Dette gjelder motsatt også, jo lavere åpenhet, desto mindre utsyn vil det være gjennom duken. 

Lyskontroll
Hvor mye lyskontroll ønsker du? Høyere åpenhetsgrader gir mer diffust lysinnslipp og begrenser blending, mens lavere åpenhetsgrader gir en mer dempet belysning.

Rombruk
Tenk på hvilket rom du skal bruke zipscreen-duken i. Velg en åpenhetsgrad som passer til rommets funksjon og behov. For eksempel er soverom og rom for hjemmekino godt egnet for mørkleggingsduk, mens kontorer og fellesområder kan dra nytte av en moderat åpenhetsgrad som 5% eller 3%.

Husk også at estetikk spiller en rolle. Zipscreens med forskjellige åpenhetsgrader er tilgjengelige i forskjellige farger og design, slik at du kan velge en som passer til din innredningsstil og fasade.

Samlet sett gir valget av riktig åpenhetsgrad for screenduken deg muligheten til å tilpasse solskjerming, innsyn og lyskontroll i rommet. Vurder nøye rommets behov, preferanser og ønsket funksjonalitet for å velge den perfekte screenduken med riktig åpenhetsgrad for dine zipscreens.

Slik ser en zipscreen med 5% åpenhet fra utsiden i dagslys. Duken er 160030.
Slik ser en zipscreen med 5% åpenhet fra innsiden. Duken er 160030.

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.