Slik tar du mål til lamellgardiner

Lamellgardiner er et populært alternativ til tradisjonelle gardiner, og de gir en moderne og strømlinjeformet look til ethvert rom. Før du begynner å måle for lamellgardiner, må du bestemme hvilken type montering du ønsker. Det finnes to typer montering: inne i karmen og utenpå karmen.

Montering i karm/nisje

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål på innsiden av karm/nisje.

Mål bredden av vinduet i toppen, midten og bunnen av vinduet og velg det minste målet ut av de tre målene. Reduser det minste målet med 5mm.

Mål høyden av vinduet til venstre, midten og på høyre side, og velg det minste målet ut av de tre målene. (måler du høyden til lameller/gardiner så reduserer du høyden med 10-15mm).

På et generelt grunnlag anbefaler vi at lamellbredden er omtrent like dyp som vinduskarmen. Om karmen er 90 mm anbefaler vi 89 mm lamellbredde for at lamellgardinen skal passe perfekt inn i karmen og ikke gå utenfor karmen. Den enkle huskeregelen er at lamellbredden bør maksimalt være like bred som dybden på karmen eller smalere.

Montering på vegg eller nært listverk

Se videoen for en enkel forklaring for hvordan du tar mål.

Mål på veggen hvor bredt systemet skal være. 

Bestem deg for hvor høyt systemet skal være. Mål høyden fra topp-punktet til bunn-punktet og noter ned dette målet. Måler du til lameller/gardiner som skal ned til gulvet, så anbefaler vi at du reduserer høyden med 10-15mm).

Relaterte innlegg

Slik stopper zipscreen varmen

Å kontrollere temperaturen i hjemmet kan være avgjørende for din komfort og energiforbruk. Utvendige screens bidrar til å stoppe opptil 93% av solenergien/varmen fra å

Les mer »

Nyhet: Avstandslister til zipscreen

Vi er henrykte over å kunngjøre den nyeste innovasjon innen zipscreen-teknologi: Selvbærende system med avstandsliste/utbyggingslister! Dette er en løsning skreddersydd for de situasjonene hvor det

Les mer »

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.