Slik får du hotellgardiner på soverommet [Guide]

Hotellgardiner er elegante, eksklusive og bidrar til å ta soverommet til nye høyder. Du får hotellfølelsen hjemme med to lag  gardiner som gir et elegant og luksuriøst preg. Gardinene kommer i forskjellige stiler og farger som kan passe til enhver innredning. 

Få hotellfølelsen med doble gardiner

Hotellgardiner er elegante, eksklusive og bidrar til å ta soverommet til nye høyder. På hoteller er det ofte to separate skinner med to forskjellige gardiner. Disse gardinene har forskjellige egenskaper for å gi den eksklusive følelsen. Gardinen nærmest vinduet er en tynn og transparent gardin som siler ut lyset og skaper et luftig inntrykk. Inn mot rommet har man en tykkere lysdempende/lystett gardin. Disse gardinene har også lyddempende kvaliteter for en optimal søvnkvalitet.

Hotellgardiner er vanligvis enkle og elegante i designet. Mønstre og farger er ofte begrenset, og gardinene kan være enten ensfargede eller ha enkle striper. Fargerike detaljer og overdrevne mønstre unngås ofte. Gardinene har en klassisk og tidløs design. 

Fra tak til gulv – vegg til vegg
Hotellgardiner er vanligvis lengre og bredere enn vanlige gardiner, noe som gir dem et mer dramatisk, men elegant utseende. De henger som regel fra taket og ned til gulvet, og går fra vegg til vegg. De fleste hotellgardiner når gulvet og kan til og med drapere litt på gulvet for å skape en følelse av høyde og romslighet. Gardinene er også ofte montert høyt over vinduet for å gi inntrykk av høyere takhøyde og følelsen av et stort vindu bak gardinen. 

For å virkelig invitere hotellfølelsen hjem bør man montere gardinene i taket eller høyt opp på veggen for et elegant inntrykk og dempe mest mulig av lyset fra vinduet. 

Naturlige bølger med wavegardiner
Wavebånd betyr at du får naturlige bølger i gardinen og den faller fint ned mot gulvet. Alle våre gardiner i nettbutikken har 8 cm wave og dobbel fylde med gardinstoff, noe som gir et eksklusiv og moderne utrykk. 

Dobbel fylde vil si at du får dobbelt så mye gardin som målet du angir i våres nettbutikk. 2 meter vegg gir 4 meter med gardinstoff for elegante bølger på gardinen.

Doble skinner

Få den luksuriøse følelsen med doble gardiner. En transparent gardin nærmest vinduet og en tykkere og lystett gardin ut mot rommet. 

Lystett gardin

En tyngre og lystett gardin setter stemningen i rommet. Med wavebånd/bølgegardiner får du et elegant uttrykk. 

Utnytt høyden og bredden

Hotellgardiner går fra tak til gulv – vegg til vegg for å gi et dramatisk og lekkert inntrykk. Vi anbefaler takskinne som går vegg til vegg. 

Slik får du suite-følelsen på ditt eget soverom

Her er noen tips for å hjelpe deg med å få hotellgardiner inn på soverommet ditt:

1. Mål vinduene dine
Før du kjøper gardiner, må du sørge for at du måler vinduene dine nøyaktig. Målingene dine vil avgjøre hvor bred gardinene skal være. Skal gardinene gå fra vegg til vegg eller skal de kun dekke vinduene. For å få den magiske hotellfølelsen anbefaler vi at gardinene går fra vegg til vegg. I nettbutikken kommer alle gardiner med 2x fylde, som vil si at du får en vakker wavegardin med 8 cm bølger. 

2. Bestem deg for stilen du ønsker å oppnå
Før du begynner bør du tenke på stilen du ønsker å oppnå i rommet ditt. Du kan velge i mange forskjellige gardiner, og det er viktig å finne en stil som passer med resten av rommet. Hvis du har en moderne innredning, kan du vurdere å gå for enkle gardiner med rene linjer. Hvis du vil ha en mer tradisjonell stil, kan du gå for rike stoffer som fløyel/velvet eller gardiner med glans.

3. Bestem deg for fargen(e) du ønsker
Fargevalget av hotellgardiner er viktig for å skape en harmonisk atmosfære på soverommet ditt. Vurder å gå for nøytrale farger som hvit, grå eller beige, da disse fargene er allsidige og kan passe til enhver stil. Hvis du ønsker å legge til litt farge, kan du vurdere å velge en gardin i en myk pastellfarge eller en dypere farge som burgunder eller marineblå.

Finn en fargekombinasjon som passer sammen for en harmonisk følelse til soverommet. Eventuelt kan du gå for en kontrast på den transparent gardinen og den lysdempende/lystette gardinen for et spennende uttrykk.

4. Velg en transparent og lystett gardin
For å få den herlige hotellfølelsen trenger du to lag med gardiner. En tynn gardin som siler ut lyset nærmest vinduet og en tyngre gardin som er lystett og komplementerer soverommet ditt inn mot rommet. Her kan du velge mellom mange forskjellige tekstiler og farger slik at du får et lekkert utseende.

5. Tenk på gardinopphenget
Gardinopphenget du velger kan også påvirke stilen på soverommet ditt. Gardinstenger er vanligvis enkle å installere og kan gi rommet en mer tradisjonell stil. Takmonterte gardiner gir en stilren og moderne følelse, mens veggfester er som regel enklere å montere og gir et enkel uttrykk. 

For å få den ultimate hotellfølelsen anbefaler vi takmontering. 

Våre wavegardiner har en bølge på 8 cm.  For å få plass til to wavegardiner trenger du mellom 16-20 cm for å få optimal plass til de to gardinene og skinnene, slik at de ikke tar bort i hverandre, og du får en lekkert utførelse. Om du har minimalt med plass så går det fint at de ligger tettere mot hverandre.

6. Velg parkering av gardinen 
Når man snakker om parkering av gardiner, refererer man til hvordan gardinen plasseres når den ikke er i bruk. Det er vanlig å parkere gardiner på venstre eller høyre side av vinduet, slik at de ikke blokkerer utsikten eller hindrer tilgang til vinduet. Alternativt kan man også velge å få en splitt i midten av gardinen, slik at den kan parkeres på begge sider av vinduet. Dette gir en mer symmetrisk og balansert utseende, spesielt hvis vinduet er bredt og gardinen er stor. Det samme gjelder om vinduet er i midten av rommet. Valg av parkeringsposisjon vil avhenge av personlig preferanse, hvor vinduet er plassert og hvordan rommet er innredet.  

 

Utforsk vårt store utvalg i nettbutikken. Om du ikke finner noe i nettbutikken kan du ta kontakt med oss da vi har et stort showroom med flere tekstiler enn det som er i nettbutikken på nåværende tidspunkt.

Transparent gardiner

Tett/lysdempende/lystette gardiner

Relaterte innlegg

Ønsker du råd fra en rådgiver?

Få hjelp med gratis befaring

Vi hjelper deg med gratis digital befaring i Norge, eller fysisk befaring i Tromsø. Vår oppmålingsgaranti sikrer deg solskjerming som passer perfekt til dine vinduer.